Call nowWhatsApp Us
Free Line For You
019-3097102
Working Hours
09:00am - 06:00pm

Cuci Karpet/ Cuci Permaidani

Ia adalah andaian kita bahawa kita mampu untuk membersihkan karpet ofis atau permaidani rumah dengan sendiri, tetapi secara praktikalnya ia tidak berkesan seperti anda fikirkan. Memilih untuk vakum setiap bulan oleh diri kita sendiri atau menyewa lebih bersih tidak memperbaiki keadaan kebersihan karpet ofis atau permaidani anda atau membuang kotoran dengan berkesan.

steam extraction carpet cleaning
Ia amat disyorkan untuk mengupah profesional syarikat pembersihan karpet ofis dan permaidani yang menggunakan sistem pembersihan pengekstrakan wap setiap 6 bulan atau tahunan sekali. Terdapat banyak syarikat-syarikat berasaskan pembersihan permaidani pejabat di Kuala Lumpur, tetapi tidak semua syarikat menggunakan pendahuluan pembersihan kaedah permaidani menggunakan pengekstrakan wap.

Pada asasnya, memvakum sahaja tidak mencukupi. Walaupun memvakum mungkin satu-satunya cara untuk memperbaiki keadaan permaidani anda dan kebersihan permaidani anda secara amnya tetapi yang lebih penting adalah untuk melindungi kesihatan anda.

[huge_it_gallery id=”3″]

“Keadaan purata kualiti udara dalaman boleh menjadi lapan hingga 10 keadaan lebih buruk daripada kualiti luar udara. Ini kerana udara dalaman mengandungi bahan cemar yang terperangkap, kuman dan bakteria pada permaidani, lantai, perabot, langsir dan bahan cemar ini beredar melalui penyaman udara dalaman. “Kata pembersih permaidani profesional 10 tahun Harry, yang pakar dalam bebas alergi pembersihan pejabat caj dan tangga. Ramai orang mengalami kesihatan yang kurang baik apabila ia tercemar dengan alahan dalaman yang menyebabkan kakitangan pejabat jatuh sakit kerap kerana selesema dan juga memberi kesan kepada kakitangan dengan asma.

Untuk memperbaiki kebersihan kualiti udara dalaman, Harry mengesyorkan bahawa anda memanggil pakar-pakar untuk stim karpet ofis dan permaidani sekurang-kurangnya 6 bulan sekali atau setahun sekali untuk pejabat atau rumah dipasang dengan permaidani dari dinding ke dinding.

Sentiasa menyewa pembersih permaidani profesional yang terlatih dan mempunyai penyelia memantau juruteknik di tempat kerja. Ia adalah penting bahawa anda berkeras testimoni dan bukti projek-projek sebelum dilaksanakan oleh kontraktor. “Kami mengesyorkan pelanggan kami untuk memeriksa latar belakang dan mengesahkan kontraktor proses, peralatan dan bahan kimia sebelum menganugerahkan projek itu, ini adalah kerana kita mempunyai kes di mana pelanggan telah menganugerahkan projek untuk syarikat pembersihan permaidani yang menggunakan bahan pencuci bentuk bahan kimia untuk pembersihan permaidani, yang berbahaya dan merosakkan serat permaidani. “katanya. Institut Pemeriksaan, Pembersihan dan Pemulihan (IICRC) mengesyorkan profesional kaedah pengekstrakan air panas dengan bukan toksik kimia permaidani yang selamat pada serat permaidani.

Stim pembersihan permaidani pengekstrakan juga dikenali sebagai pengekstrakan air pembersihan karpet atau permaidani yang menggunakan air panas untuk menyembur air jet jauh ke dalam serat permaidani melonggarkan dan membuang kotoran yang sukar, grimes, tanah, pencemaran, minyak, dan membunuh kuman dan bakteria.

    Loading...